Deze blog

Waarom ik aan deze blog begonnen ben, heb ik beschreven in ‘De dag waarop het kwartje viel’ (dd. 4 januari). Ik wil met mijn  blog bijdragen aan een meer betrokken wetenschap. Dit gebeurt af en toe door over betrokken wetenschap te filosoferen, maar ik wil toch vooral voorbeelden geven van betrokken wetenschap.

Het onderzoek waaraan ik binnen de Open Universiteit deelneem gaat ook over de betrokkenheid van wetenschap. De vraag is namelijk hoe instellingen voor hoger onderwijs kunnen bijdragen aan (regionale) ontwikkeliung in het algemeen en meer in het bijzonder aan innovatie.

Hiermee is wat we doen nog geen betrokken wetenschap. Toch hoop ik dat ook dit gaat lukken. We zoeken contact met groepen en instellingen die in Nederland en daarbuiten bezig zijn met ontwikkeling en innovatie en we willen nagaan hoe we deze kunnen helpen.

Na een hele reeks jaren te hebben deelgenomen aan het universitaire publicatie-circuit wil ik in de laatste fase van mijn carrière vooral naar buiten treden door het schrijven in deze en wellicht nog andere blogs. In deze blog kunt u overigens ook zien wat ik zoal heb gepubliceerd (‘Geschreven’). Een andere pagina heet ‘Gelezen’ en daar wil ik interessante boeken of artikelen vermelden die ik heb gelezen, voor zover ze al niet in een van de berichten zijn vermeld. De berichten (blogposts) vormen natuurlijk de hoofdmoot van deze website.

Ik hoop dat u niet aarzelt om te reageren op wat ik schrijf.

Advertenties

2 Reacties to “Deze blog”

 1. Elly Boomsma 17 februari 2013 bij 08:25 #

  Nu je blog ook even bekeken. Ziet er goed uit. Één puntje van verbetering: de tekst in de rechterkolom Inhoud is in het ‘groen’ niet goed leesbaar.
  Maar ik ben zeker van plan je te ‘volgen’. Lieve groet, Elly

  • hmjvandenbosch 26 februari 2013 bij 22:47 #

   Dag Elly,

   Daar ga ik nog aan werken. Ik moet een lichtere achtergrondfoto zoeken want de tekstkleur laat zich niet beïnvloeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: