Deze blog

Waarom ik aan deze blog begonnen ben, heb ik beschreven in ‘De dag waarop het kwartje viel’ (dd. 4 januari). Ik wil met mijn  blog bijdragen aan een meer betrokken wetenschap. Dit gebeurt af en toe door over betrokken wetenschap te filosoferen, maar ik wil toch vooral voorbeelden geven van betrokken wetenschap.

Het onderzoek waaraan ik binnen de Open Universiteit deelneem gaat ook over de betrokkenheid van wetenschap. De vraag is namelijk hoe instellingen voor hoger onderwijs kunnen bijdragen aan (regionale) ontwikkeliung in het algemeen en meer in het bijzonder aan innovatie.

Hiermee is wat we doen nog geen betrokken wetenschap. Toch hoop ik dat ook dit gaat lukken. We zoeken contact met groepen en instellingen die in Nederland en daarbuiten bezig zijn met ontwikkeling en innovatie en we willen nagaan hoe we deze kunnen helpen.

Na een hele reeks jaren te hebben deelgenomen aan het universitaire publicatie-circuit wil ik in de laatste fase van mijn carrière vooral naar buiten treden door het schrijven in deze en wellicht nog andere blogs. In deze blog kunt u overigens ook zien wat ik zoal heb gepubliceerd (‘Geschreven’). Een andere pagina heet ‘Gelezen’ en daar wil ik interessante boeken of artikelen vermelden die ik heb gelezen, voor zover ze al niet in een van de berichten zijn vermeld. De berichten (blogposts) vormen natuurlijk de hoofdmoot van deze website.

Ik hoop dat u niet aarzelt om te reageren op wat ik schrijf.

4 gedachten over “Deze blog”

 1. Nu je blog ook even bekeken. Ziet er goed uit. Één puntje van verbetering: de tekst in de rechterkolom Inhoud is in het ‘groen’ niet goed leesbaar.
  Maar ik ben zeker van plan je te ‘volgen’. Lieve groet, Elly

 2. Dag Herman,
  omdat ik dit mailadres sinds mijn pensionering steeds minder gebruik, wilde ik me met dat nummer uitschrijven van jouw blogposts en inschrijven op een ander adres. Het eerste is gelukt, maar het tweede niet. Ik kan er nergens een knop voor vinden. Groeten, Henk

  1. Dag Henk,

   Leuk om je binnenkort te zien. Wat je vraag betreft. Ik heb even gezocht (de lay-out is nieuw) en gevonden wat je zocht. Op de ‘homepage’ zie je rechts boven de titel Betrokken wetenschap een vierkantje met een paar horizontale balkjes van ongelijke lengte. Als je daarom klikt verschijnt een nieuwe pagina met bovenaan een verwijzing naar de vertaalfunctie en onmiddellijk daaronder een knop om deze blog te volgen. Ik vind het erg onduidelijk en ga nog bekijken of ik deze lay-out wel wil houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: